Product was successfully added to your shopping cart.
Moja košarica 0Izdelkov

Vaša košarica je prazna

Previous

Cardiomed – uravnava maščobe v krvi (holesterol)

Neptunovo krilovo olje – najučinkovitejše omega-3

Hiter pregled

Omega-3 so nujne za zdravje srca, oči, možganov… Zaradi izvrstne biološke dostopnosti v celice zadostuje 1 kapsula Neptunovega krilovega olja (NKO) dnevno, po njem ni spahovanja.

Zaloga: Na zalogi

19,96 €
  • Ob nakupu 2 ali več, cena 17,96 € za kom.  prihranek 10%
  • Ob nakupu 4 ali več, cena 16,97 € za kom.  prihranek 15%

Zakaj so omega-3 nujno potrebne za naše zdravje?

Omega-3 so nujne za normalno delovanje srca, možganov, oči. Znanstveniki so potrdili, da vplivajo na izboljšanje miselnih procesov, uravnavajo vnetne procese ter imajo posledično vpliv na kronične bolezni. Koristne so za srčno-žilni sistem. V naši prehrani prevladujejo škodljive omega-6, premalo pa je koristnih omega-3 kislin. Zato je v organizmu razmerje med omenjenima maščobnima kislinama porušeno.

Zelo pomembno je izboljšati to razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami. Vzdržujemo ga lahko z mediteransko dieto – oziroma načinom življenja kot ga imajo prebivalci ob Sredozemskem morju. Ti uživajo veliko zdravih maščob: ribe vsaj 3-krat tedensko, olivno olje, oreščke ter veliko sadja in zelenjave. Slabih maščob z omega-6 skorajda ne jedo. Ob omenjenem načinu prehranjevanja dodatno jemanje omega-3 ni potrebno, v nasprotnem primeru pa je priporočljivo jemanje dodatkov v obliki ribjega oziroma krilovega olja.


Zakaj je Neptunovo krilovo olje (NKO) boljše od ribjega?

Neptunovo krilovo olje (NKO) je 100 % čisto, brez dodatkov. Po patentiranem postopku se pridobiva iz antarktičnega krila -planktonskih rakcev (Euphausia superba). Kot hrana morskih živali in ptic je kril prav na dnu prehranske verige. Zato ni onesnažen s težkimi kovinami in pesticidi, kot so lahko ribe, iz katerih pridobivajo ribje olje. NKO vsebuje velike količine omega-3 kislin (EPK in DHK), ki so vezane na fosfolipide, ne na trigliceride kot v ribjem olju.

Prav vezava omega-3 na fosfolipide omogoča, da jih telo bistveno hitreje in učinkoviteje izkoristi kot tiste iz ribjega olja, kar je znanstveno potrjeno (biološka razpoložljivost je bistveno višja). Drugače povedano: z eno kapsulo Neptunovega krilovega olja pridobimo več kot z nekaj kapsulami ribjega olja. Ni pomembno, koliko omega-3 zaužijemo, ampak koliko jih telo lahko izkoristi. Zato je NKO daleč pred ribjim oljem.


Edina originalna formulacija!


Prednosti NKO pred ribjim oljem

NKO poleg omega-3 vsebuje fosfolipide, ki so gradniki celičnih membran in možganov, ter holin (iz njega nastane prenašalec živčnih impulzov acetilholin). Vsebuje tudi na fosfolipide vezane vitamina A in E ter astaksantin.

NKO ima idealno razmerje med maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6, to je 15 : 1, ribje olje pa samo 3 : 1.

NKO se zaradi fosfolipidov po zaužitju poveže z želodčno vsebino in ne povzroča spahovanja in priokusa po ribah, niti tiščanja v želodcu.

Ker za prebavo ne potrebuje žolča, je primeren tudi za tiste, ki slabo prebavljajo maščobe (za bolnike brez ali z oslabljeno funkcijo žolčnika).

NKO je polnjen v vegetarijanske kapsule. So brez vonja in izboljšajo stabilnost NKO. Zaradi naravno prisotnih antioksidantov je NKO zelo stabilen zato dodatni konzervansi niso potrebni, so pa nujni pri ribjem olju.
Sposobnost izničenja prostih radikalov (ORAC vrednost) je pri NKO 47-krat večja kot pri ribjem olju (omega-3), 34-krat boljša kot pri koencimu Q10 in 6 do 7-krat boljša kot pri likopenu (glej spodnji graf).
Ali lahko povečan ulov ogrozi populacijo krila v morju?

Kril predstavlja največjo biomaso na Zemlji. Za količino ulova je odgovorna CCAMLR (Komisija za ohranjanje antarktičnih morskih organizmov). Trenutno se predela manj kot 2% dovoljenega ulova.


Kril za pripravo NKO je ulovljen v skladu z zahtevami CCAMLR. Izvajajo se okolju prijazni postopki ulova, ki zagotavljajo dovoljšnjo zalogo krila za za sesalce, ribe, ptice in ljudi tudi v prihodnosti.

NKO ima certifikat Friend of the sea (FOS), ker se ulov krila prilagaja zadanim smernicam.


Best product 2010

Na znanstvenem kongresu v Belgiji je Neptunovo krilovo olje prejelo laskavi naziv: »Najboljši proizvod leta 2010«.


Imate vprašanje? Želite nasvet?

Pokličite nas, tudi za naročilo.

03 56 300 22 Pišite nam


Kaj je v 1 vegetarijanski kapsuli NKO? Kako naj ga jemljem?

1 kapsula vsebuje 500 mg Neptunovega krilovega olja.

Sestavine: Neptunovo krilovo olje, hidroksipropilmetil celuloza (kapsula).

Navadno zadostuje jemanje 1 kapsule NKO dnevno, doziranje se pri večjih potrebah lahko poviša. Kapsulo z nekaj tekočine vzemite pri zajtrku.

V pakiranju je 30 kapsul. Prehransko dopolnilo. Alergeni: Proizvod iz rakov.

Opozorilo: Pri zdravljenju z antikoagulanti se o jemanju NKO posvetujte z zdravnikom.